Goede koffie heeft tijd nodig. Gebruik verse koffiebonen voor een goede kwaliteit. Wij raden aan om 60 á 70 gram koffie per liter te gebruiken. Met de french press maak je het beste een sterkere filterkoffie. Gebruik bij voorkeur onze Costa Rica Tarrazú, Ethiopië Sidamo, Ethiopië Yirgacheffe of de Guatemala Maragogype.

Wil je telkens de perfecte kop koffie zetten zorg er dan voor dat je een keukenweegschaal hebt. Met deze weegschaal kun je de hoeveelheid koffie afwegen voor jouw perfecte kop koffie. Zo weet je ook voor een volgende keer precies hoeveel gram koffie je nodig hebt voor jouw favoriete kopje koffie.

Een goede tip: maal alleen de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Koffie die je bewaart verliest smaak en dat gaat nog veel sneller bij gemalen koffie. Maal je koffie op een gemiddelde maalgraad; filtermaling of iets grover. Voeg vervolgens de koffie toe aan de French Press en voeg de juiste hoeveelheid bijna kokend water toe.

Ben geduldig en laat de koffie 4 minuten met rust.  Je kunt nu de filter naar beneden duwen en je koffie inschenken. Voor de fijnproevers zijn er nog een aantal tips die je koffie echt top kunnen maken.

Nadat je de koffie 4 minuten hebt laten rusten roer je met een lepel door de drab die bovenop is komen te liggen. Hierna verwijder je de drab die boven is komen drijven met de lepel uit de koffie en spoel je het door de gootsteen. Dan wacht je nog eens 5 minuten zodat alle gemalen koffie naar de bodem zakt. Vervolgens duw je de filter naar beneden tot het de koffie raakt. Dus niet helemaal naar onderen want we gebruiken de filter als een zeef.

Na al deze stappen heb je de beste koffie die je kunt maken met de French press. Geniet van je heerlijke koffie!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>