We weten het nog als de dag van gisteren, maar toch is het alweer twee jaar geleden dat we Rozema & van Schijndel startten. En sindsdien zijn we harder gegaan dan de treinen die ons elke dag voorbij rijden. Binnen de muren van de KVL in Oisterwijk, direct naast het spoor, schonken we duizenden koffies en brandden we ontelbaar veel bonen. Nu is het tijd voor ons om uit die muren te breken. Een nieuw avontuur begint, vier deuren verderop.

Nieuwe ruimte EKWC

Een indruk van de nieuwe ruimte bij EKWC. Als je Jorg nog op zijn knieën wilt aantreffen moet je snel zijn.

 Je raadt het al: Rozema & van Schijndel gaat verhuizen

Nou ja, ‘gaat’… We zijn al verhuisd. Tegenwoordig vind je ons op nummer 10 van de Almijstraat in Oisterwijk (eerst was dit nummer 14). Nog op het terrein van de KVL, dat wel. Maar op een plek die, nog meer dan onze vorige stek, ambacht ademt. Daar waar jaarlijks minstens 20.000 mensen één van de belangrijkste werkplaatsen voor keramiek ter wereld bezoeken, staan wij nu ook met onze koffie klaar.

Koffie en keramiek: twee ambachten op één plek

Keramiek dus, van het Europees Keramisch Werk Centrum. We hebben het niet over de amateuristische variant (niets ten nadele daarvan, overigens), maar over het echte werk. Een plaats met immens grote ovens waar kunstenaars van over de hele wereld samenkomen om te experimenteren en zich te ontwikkelen in het ambacht. En laat leren en experimenteren nu ook datgene zijn waar Rozema & van Schijndel voor staat. Op nummer 10 gaan koffie en keramiek vanaf nu dus hand in hand.

Koffie en gast: meer direct contact

Aandacht voor ambacht dus. Maar ook: aandacht voor jou als gast. Op onze nieuwe locatie hebben we alle tijd en ruimte om samen in gesprek te gaan over koffie. Om te praten over het brandingsproces, verschillende zetmethoden, koffiebonen, plantages en natuurlijk over smaak. Het is juist in de interactie waar de ontdekkingen worden gedaan. Door jou, als gast, maar net zo goed ook door ons.

brander verplaatsen

‘Hé Jorg, die brander verplaatsen: dat lukt wel in je eentje, toch?’

 Koffie en kalmte: met aandacht genieten

Wanneer geniet jij nu echt van een bijzondere kop koffie? Precies, wanneer je je erop kunt concentreren, er even niet van afgeleid wordt. Onze nieuwe stek leent zich daar uitstekend voor: in de museale context van het EKWC-gebouw kun je niet anders dan aandacht schenken aan je koffie en bewust proeven. Dat is het moment waarop het werkelijke genieten begint.

Koffie en creativiteit: onbegrensde mogelijkheden

Als experimenteren centraal staat in een werkplaats, dan kun je er donder op zeggen dat de creativiteit je om de oren vliegt. Nou ja, vliegt, je vindt het in ieder geval in iedere hoek. Waar aan de ene kant de mogelijkheden van 3D-printers worden ontdekt, zie je aan de andere kant een van keramiek gemaakte auto staan. Welke mogelijkheden biedt dat de koffiebranderij? Gedachten over eetbare keramische kopjes bewijzen dat onze inspiratie al op hol geslagen is. Met deze nieuwe locatie gaat er een nieuwe wereld open. Een smakelijke wereld, die onze koffie verdieping geeft.

coffeeheftruck

Volgens de laatste trends: onze coffee (hef)truck.

 

Je merkt het al: zelfs als nuchtere jongens is het moeilijk ons enthousiasme voor de nieuwe plek te temmen. En daar hebben we ook helemaal geen zin in. Veel liever delen we het, met jou en andere koffieliefhebbers. Dus, wanneer zien we jou hier?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>