Koffiebranders Rozema en van Schijndel

Je mag van ons alles weten. Over koffie dan.

Verwacht je hier een lang levensverhaal? Helaas, over onszelf houden we het kort. Des te sneller kunnen we aan de koffie beginnen. Wij zijn Jeroen en Jorg en samen zijn wij koffiebranderij Rozema & van Schijndel begonnen. Niet om een tijdelijk tentje te starten, maar om het ambacht van koffiebranden te vereeuwigen.

 

Onze missie

In Nederland drinken we gedachteloos nogal wat koffie, vaak wel 4 tot 5 kopjes per dag. Maar de kwaliteit ervan doet geen eer aan het product. Die eer willen we in onze koffiebranderij herstellen. Koffiebranden is een ambacht waarvan je goed kunt genieten, in alle facetten die het proces rijk is. Bij ons daarom geen vlugge coffees to go, maar altijd koffie om voor te blijven.

Onze kijk op koffie

Om mensen weer te laten genieten van koffie, willen wij de vanzelfsprekendheid eruit halen. Niet meer gedachteloos een kop leeg drinken, maar genieten van wat koffie nog méér te bieden heeft. En of je nu één kopje drinkt, er meerdere proeft of de koffie zelf brandt: koffiekennis, dat krijg je er bij ons standaard bij.

Ons koffieaanbod

In onze koffiebranderij in Oisterwijk presenteren wij koffie als een hoogwaardig product. Gewoon, door je een bijzonder kopje koffie te brengen of, als je meer wilt, een proeverij aan te bieden. Ook kun je zelf koffie branden of je eigen koffiemelange samenstellen op basis van jouw wensen en ons advies. Leuk die fabriek, maar wil je koffie voor thuis? Dan koop je onze koffieproducten in de branderij of in de koffiewinkel online.

 

Aandacht voor het ambacht

Wat ons drijft, is de wil de aandacht van mensen weer bij het ambacht te brengen. Om te laten zien hoe koffie gemaakt wordt, maar ook om te laten ervaren wat je er nog meer mee kunt. In Nederland drinken we gedachteloos nogal wat koffie op een dag, maar koffie is veel meer dan een dagstarter of een slap excuus voor een goed gesprek.

Wat koffie ons te bieden heeft

In onze branderij bieden we koffie aan als een bijzonder product, om koffie het aanzien terug te geven die hij verdient. Bij ons vind je daarom nooit een snel standaard kopje, maar alleen ervaringen die je stil doen staan. Je ruikt, je proeft, je brandt en je beleeft. Dat is waar het bij ons, en bij het koffieambacht, om draait.

Over koffie kunnen we zoveel leren

Tot slot: wij geloven dat je alles kunt leren als je er oprecht aandacht voor hebt. Omdat je wilt ontdekken, doe je dat ook. Zonder twijfel zijn er meer mensen zo nieuwsgierig naar koffie als wij. Juist die weetgrage houding, die vormt de fundering van onze branderij. Het is een levendige plek waar je ervaart wat koffie werkelijk is: een ambacht om van te genieten.

Kernwaarden van Rozema en van Schijndel

Robuust en tijdloos

Wat je ziet, is wat je krijgt. Bij ons geen tierelantijntjes of tijdelijke trends. Het ambacht nu, precies zoals we dat van vroeger kennen.

Nuchter en niet te sjiek

Wij staan met beide benen op de grond. Ja, we zijn dag in dag uit met bijzondere producten bezig. Maar daar gaan we niet gek over doen.

Experimenteren en leren

Wij willen mensen laten ontdekken wat koffie nog méér is. Samen onze smaakervaringen delen, dat is waar we op gebrand zijn.

Kwaliteit en functionaliteit

Werken doen we met degelijke machines en bijzondere bonen. We nemen alles wat de kwaliteit van koffie verhoogt serieus.

Waar wij voor gaan: een eerlijk verhaal

 

Niet alleen koffie branden is een ambacht, de hele koffieketen is opgebouwd uit bijzondere processen die een belangrijke bijdrage leveren aan die ene goede kop koffie. Elk onderdeel verdient onverdeelde aandacht, van het werk op de plantage tot aan het uitschenken van het resultaat. Iedereen die deel uitmaakt van dit proces moet voldoende verdienen om dit te kunnen blijven doen. En met iedereen bedoelen we ook iedereen: van de ober hier tot aan de boer daar.

In onze koffiebranderij streven wij daarom altijd naar transparante koffie. Naar een zo helder mogelijk verhaal over bij welke boer een boon vandaan komt en van welke plantage die is geplukt. Omdat de keten groot is en over heel de wereld verspreid, is dat niet zo makkelijk. En waar vroeger keurmerken ons daarbij hielpen, kunnen we daar nu niet meer van op aan. Daarom zoeken wij bijvoorbeeld altijd naar toeleveranciers die zichtbaar naar dezelfde eerlijkheid streven als wij. Zij brengen ons dichter tot de uiteindelijke boer waar het verhaal van onze koffie al begint. En op onze beurt brengen wij het verhaal achter onze koffie graag naar onze afnemers. Terug naar jou.

En wij zijn…

Koffiebranders

Jeroen Rozema

KOFFIEBRANDER – EIGENAAR

Gediplomeerd koffiebrander. Hij heeft het vak geleerd van een meesterbrander bij een ambachtelijke koffiebranderij in België.

Jorg van Schijndel

KOFFIEBRANDER – EIGENAAR

Gediplomeerd koffiebrander uit Nuenen – in België opgeleid bij een ambachtelijk koffiebrander – met een achtergrond in grafisch- en productontwerp.

Wat men over ons zegt

 

Koffiebranderij Rozema & van Schijndel
4.9
Based on 13 reviews
powered by Google
Ad Michels
Ad Michels
08:55 22 Jul 20
Goed assortiment koffiebonen en vriendelijke service
Jaap van den Berg
Jaap van den Berg
10:55 23 Oct 19
Afgelopen week aan een workshop cuppen en branden mogen deelnemen bij Jorg en Jeroen. Gouden combinatie van Vakmanschap... en Plezier in wat ze doen. En niet te vergeten uitzonderlijke kwaliteit koffie! Ga langs en oordeel zelf.lees meer
Aniek Vermeulen
Aniek Vermeulen
09:56 23 Oct 19
Leuke plek om met een groep een workshop te volgen, alles te leren over koffie en vervolgens je eigen melange mee naar... huis te nemen.lees meer
MultiCamp
MultiCamp
19:27 28 Aug 19
Kwalitatief goede koffie, gebrande door 2 geweldige ondernemers op een prachtige locatie de leerfabriek in Oisterwijk.... We zijn een zakelijke relatie en alle klanten die bij ons op locatie koffie van deze heerlijke bonen drinken zijn zeer positief! Jeroen en Jorg, bedankt!lees meer
brandon van Son
brandon van Son
14:06 22 Feb 19
Kjell Haas
Kjell Haas
08:21 31 Jan 18
Leuke plek om heerlijke koffie te drinken!
Paul Jansen
Paul Jansen
16:07 12 Mar 17
Topkerels met een ware passie voor koffie, absoluut een bakkie gaan ervaren. Een ideaal presentje voor de koffiefanaat,... is de huisblend genaamd 'Koffie1147'. Hoogwaardig én toegankelijk. En dat zijn ze!lees meer
Sjors Korremans
Sjors Korremans
01:29 21 Dec 16
H vN
H vN
22:18 10 Aug 16
Prima koffie, vers gebrand. Maar ga vooral opdrinken in de Kafé Van Leer, het lunchcafe in de opgeknapte KVK - Fabriek.
Volgende beoordelingen