Koffiebranders Rozema en van Schijndel

Je mag van ons alles weten. Over koffie dan.

Verwacht je hier een lang levensverhaal? Helaas, over onszelf houden we het kort. Des te sneller kunnen we aan de koffie beginnen. Wij zijn Jeroen en Jorg en samen zijn wij koffiebranderij Rozema & van Schijndel begonnen. Niet om een tijdelijk tentje te starten, maar om het ambacht van koffiebranden te vereeuwigen.

 

 

Kernwaarden van Rozema en van Schijndel


Robuust en tijdloos

Wat je ziet, is wat je krijgt. Bij ons geen tierelantijntjes of tijdelijke trends. Het ambacht nu, precies zoals we dat van vroeger kennen.

Nuchter en niet te sjiek

Wij staan met beide benen op de grond. Ja, we zijn dag in dag uit met bijzondere producten bezig. Maar daar gaan we niet gek over doen.

Experimenteren en leren

Wij willen mensen laten ontdekken wat koffie nog méér is. Samen onze smaakervaringen delen, dat is waar we op gebrand zijn.

Kwaliteit en functionaliteit

Werken doen we met degelijke machines en bijzondere bonen. We nemen alles wat de kwaliteit van koffie verhoogt serieus.

Waar wij voor gaan: een eerlijk verhaal

 

Niet alleen koffie branden is een ambacht, de hele koffieketen is opgebouwd uit bijzondere processen die een belangrijke bijdrage leveren aan die ene goede kop koffie. Elk onderdeel verdient onverdeelde aandacht, van het werk op de plantage tot aan het uitschenken van het resultaat. Iedereen die deel uitmaakt van dit proces moet voldoende verdienen om dit te kunnen blijven doen. En met iedereen bedoelen we ook iedereen: van de ober hier tot aan de boer daar.

In onze koffiebranderij streven wij daarom altijd naar transparante koffie. Naar een zo helder mogelijk verhaal over bij welke boer een boon vandaan komt en van welke plantage die is geplukt. Omdat de keten groot is en over heel de wereld verspreid, is dat niet zo makkelijk. En waar vroeger keurmerken ons daarbij hielpen, kunnen we daar nu niet meer van op aan. Daarom zoeken wij bijvoorbeeld altijd naar toeleveranciers die zichtbaar naar dezelfde eerlijkheid streven als wij. Zij brengen ons dichter tot de uiteindelijke boer waar het verhaal van onze koffie al begint. En op onze beurt brengen wij het verhaal achter onze koffie graag naar onze afnemers. Terug naar jou.

En wij zijn…Koffiebranders

Jeroen Rozema

KOFFIEBRANDER – EIGENAAR

Gediplomeerd koffiebrander. Hij heeft het vak geleerd van een meesterbrander bij een ambachtelijke koffiebranderij in België.

Jorg van Schijndel

KOFFIEBRANDER – EIGENAAR

Gediplomeerd koffiebrander uit Nuenen – in België opgeleid bij een ambachtelijk koffiebrander – met een achtergrond in grafisch- en productontwerp.

Wat men over ons zegt

 

Koffiebranderij Rozema & van Schijndel
4.7
Gebaseerd op 19 recensies
powered by Google
Danny van Wijk
Danny van Wijk
19:02 01 Oct 21
Good espresso.
Martin Deen
Martin Deen
08:22 06 Sep 21
Very good coffee and surprisingly good to pay for such quality. These gentlemen know what they are doing.
Alex Kulk
Alex Kulk
11:27 20 Jul 21
Lovely coffee and very welcoming. Pastry brought from across the street At Robert's. No problem
Bjorn B.
Bjorn B.
11:50 11 Jul 21
Nice tent in a cool location, coffee was fine, good machine too!We didn't think our americano was strong enough, but... maybe we should have taken an extra shot!lees meer
Mart de Zeeuw
Mart de Zeeuw
17:37 15 Apr 21
Delicious
Ad Michels
Ad Michels
08:55 22 Jul 20
Good range of coffee beans and friendly service
Jaap van den Berg
Jaap van den Berg
10:55 23 Oct 19
Last week a workshop cupping and burning may participate in Jorg and Jeroen. Golden combination of craftsmanship and... pleasure in what they do. And not to mention exceptional quality coffee! Go and judge for yourself.lees meer
Aniek Vermeulen
Aniek Vermeulen
09:56 23 Oct 19
Nice place to follow a workshop with a group, learn everything about coffee and then take your own blend home.
MultiCamp
MultiCamp
19:27 28 Aug 19
Quality coffee, roasted by 2 great entrepreneurs at a beautiful location the leather factory in Oisterwijk. We are a... business relation and all customers who drink coffee from these delicious beans on location are very positive! Jeroen and Jorg, thanks!lees meer
brandon van Son
brandon van Son
14:06 22 Feb 19
Kjell Haas
Kjell Haas
08:21 31 Jan 18
Nice place to drink delicious coffee!
Paul Jansen
Paul Jansen
16:07 12 Mar 17
Topkerels met een ware passie voor koffie, absoluut een bakkie gaan ervaren. Een ideaal presentje voor de koffiefanaat,... is de huisblend genaamd 'Koffie1147'. Hoogwaardig én toegankelijk. En dat zijn ze!lees meer
Sjors Korremans
Sjors Korremans
01:29 21 Dec 16
H vN
H vN
22:18 10 Aug 16
Great coffee, freshly roasted. But especially drink in the Kafé Van Leer, the lunch cafe in the refurbished KVK factory.
Volgende beoordelingen