Koffie-ijs – Recept

Dit ijs is geweldig “as-is”, of met een beetje van chocoladesaus. Ik heb het vorige week twee keer gemaakt en ik moet zeggen: Ge-Wel-Dig! En als je van koffie maar geen genoeg kan krijgen, maak dan een affogato […]

View more

Koffiebranderij Rozema & van Schijndel: Een nieuwe plek, een nieuwe stap.

We weten het nog als de dag van gisteren, maar toch is het alweer twee jaar geleden dat we Rozema & van Schijndel startten. En sindsdien zijn we harder gegaan dan de treinen die ons elke dag voorbij […]

View more

Wat is een koffiekeurmerk (ons) waard?

Wat is een koffiekeurmerk (ons) waard? Pakweg twintig jaar geleden wandelden we voor eerlijke producten naar de Wereldwinkel. Daar kochten we Max Havelaar, het enige fair trade merk dat we toen kenden. Max Havelaar bestaat nog steeds, maar […]

View more

7 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over cafeïne

Hoe goed ken je je kopje koffie eigenlijk? Je bent wellicht meer bezig met wakker blijven als je een van je 2,4 kopjes per dag nuttigt in plaats van je druk te maken over de maalgraad of de […]

View more

Ork, ork, ork, koffie proeven doe je met een…

Je hebt vast weleens aan een bier- of wijnproeverij meegedaan. Misschien is je verwachting dat koffie proeven hetzelfde gaat. Je zet een x-tal koffies naast elkaar, ruikt eraan, proeft de smaak op je tong en benoemt je voorkeur. […]

View more

De opening van Rozema & Van Schijndel – koffie zoals je die nog niet eerder geproefd had

Er was eens een idee. Daarna een locatie. En toen was daar de officiële aftrap. Koffiebranderij Rozema & Van Schijndel opende op 7 juni de deuren voor familie, vrienden en kennissen om alles wat koffie te bieden heeft […]

View more